piątek, 27 stycznia 2017

Koktajl bananowo-malinowy z otrębami pszennymi



 Uwielbiam koktajle, piję je przez cały rok. W lecie korzystam z owoców sezonowych, w zimie posiłkuję się tymi mrożonymi. Taki napój sprawdza się idealnie na drugie śniadanie lub jako posiłek po treningu- dostarcza dużo energii, jest bardzo smaczny i przygotowuje się go w kilka minut. Owoce nadają słodycz a wysokobłonnikowe otręby pszenne aktywizują nasz metabolizm. Nic, tylko pić!;)

Składniki (jedna porcja):
jeden banan
pół szklanki malin
150 ml jogurtu naturalnego 
50 ml wody
łyżka otrębów pszennych

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Jeśli korzystamy z mrożonych malin, należy je wcześniej wyciągnąć i rozmrozić.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Printfriendly

TOP