poniedziałek, 20 lutego 2017

Fit Raffaello z trzech składników

No dobra, to Raffaello nie smakuje jak to sklepowe, ale też jest małym, słodkim, migdałowo-kokosowym deserem tylko znaaaaaacznie mniej kalorycznym.

Składniki na ok. 15 sztuk:
150 g migdałów blanszowanych* lub płatków migdałowych
2 łyżki miodu/syropu z agawy
5 łyżek wiórków kokosowych
trochę wody
dodatkowo 15 sztuk migdałów blanszowanych

150 g migdałów mielimy w młynku na proszek, który następnie wsypujemy do miski. Do migdałów dodajemy miód i miksujemy. Łyżką nabieramy porcję masy. Do środka wkładamy cały migdał i formujemy kulkę. Każdą kulkę zwilżamy odrobiną wody i obtaczamy w wiórkach kokosowych. 

* Migdały blanszowane to takie, które nie posiadają skórki. Zwykłe migdały ze skórką można zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut. Po tym czasie skórka schodzi właściwie sama.

3 komentarze

Printfriendly

TOP