wtorek, 21 lutego 2017

Grillowane dzwonki łososia z cytryną i koperkiem

Delikatnie przypieczony i chrupiący z wierzchu, lekko różowy i soczysty w środku- taki jest ten łosoś. Przyrządza się go szybko, jest nieskomplikowany, jedynie potrzebna Wam będzie patelnia grillowa. Zapraszam do korzystania  z przepisu, bo łosoś wychodzi wyśmienity:)

Składniki na 2 porcje:
ok. 200 g dzwonków łososia (2-3 sztuki)
pół cytryny
pęczek koperku
2 łyżki oliwy
sól i pieprz do smaku

Dzwonki zalewamy dokładnie oliwą, następnie z obu stron obsypujemy solą i pieprzem. Koperek drobno siekamy. Łososia nacieramy posiekanym koprem i skrapiamy sokiem z cytryny z obu stron. Tak przygotowanego łososia odkładamy do lodówki  na 30 minut. Po tym czasie na rozgrzanej patelni grillowej smażymy na złoty kolor z każdej strony (ok. 2-3 minuty na stronę, w zależności od grubości łososia). Podajemy z ulubioną sałatą, kaszą, ryżem czy ziemniakami.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Printfriendly

TOP