wtorek, 11 kwietnia 2017

Faszerowane jajka z łososiem wędzonym i szczypiorkiem

Jak tylko przyrządziłam te jajka, od razu pomyślałam, dlaczego nie robię ich na co dzień, bo są proste w przygotowaniu i świetnie smakują. Pewnie dlatego, że w moim domu majonez pojawia się jedynie w okolicy Wielkanocy, bo jakoś na co dzień go nie spożywamy, lub po prostu z czystego lenistwa:) Co innego łosoś wędzony, który często ląduje na kanapkach lub w różnych sałatkach. A szkoda, bo z jajkami stanowi dobre połączenie i dlatego warto zaopatrzyć się w dobrą, wędzoną rybę  i zrobić to danie przynajmniej na Wielkanoc. Polecam;)

Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
70 g wędzonego łososia
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego 
2 łyżki musztardy
pęczek szczypiorku
1  mała cebulka
pieprz do smaku

Ugotowane jajka przekrajamy wzdłuż na pół i wyciągamy z nich żółtka.  Żółtka, szczypiorek, łososia i cebulkę drobno siekamy, przekładamy do miski. Dodajemy majonez, jogurt, musztardę, doprawiamy pieprzem i mieszamy do połączenia się składników. Gotowy farsz wykładamy na połówki jajek w miejsce żółtek. 


Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Printfriendly

TOP