czwartek, 4 maja 2017

Pieczony pstrąg z czosnkiem, koperkiem i cytryną

Chyba najprostszy i najsmaczniejszy sposób na podanie całej ryby na obiad. Tak przyrządzona ryba jest aromatyczna, delikatna i soczysta. Zamiast pstrąga można użyć dorsza lub innej ryby. Polecam:)

Składniki:
2 pstrągi 
pęczek koperku
3 ząbki czosnku
1 cytryna
sól i pieprz do smaku
2 łyżki oliwy

Pstrągi myjemy, osuszamy, skrapiamy oliwą. Do środka pstrąga  wkładamy pokrojony w plastry czosnek, plasterki cytryny, pęczek kopru, trochę oliwy, całość doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzch pstrągów kładziemy resztę cytryny i kopru. Tak przygotowane ryby pieczemy  w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 20-25 minut, w zależności od wielkości ryby.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Printfriendly

TOP