środa, 31 maja 2017

Wafle z masą mleczną

Były już wafle z polewą czekoladową, teraz pora na wafle z masą mleczną. Równie pyszne i łatwe w przygotowaniu. Zaopatrzcie się w cieniutkie wafle i do dzieła:)

Składniki:
10 sztuk kwadratowych wafli
200 g mleka w proszku ( nie granulowanego)
200 g masła
1/2 szklanki wody
3/4 szklanki cukru

Zagotowujemy wodę z cukrem, następnie dodajemy masło. Gdy całość się rozpuści, ściągamy z ognia i studzimy, by masa była ciepła a nie gorąca. Do ostudzonej masy wsypujemy mleko w proszku, mieszamy, by nie było grudek. Tak przygotowaną masą przekładamy wafle. Gotowe wafle zawijamy w folię spożywczą, przykrywamy czymś ciężkim, by się nie powyginały i wkładamy do lodówki na kilka godzin, by masa stężała.




1 komentarz

Printfriendly

TOP